« home
Themacursus EU, overzicht en actualiteiten

Datum:vrijdag 14 juni 2024 inloop 12.30 uur, aanvang cursus 13.00 uur, einde 17.30 uur, inclusief tweemaal een kwartier pauze
Punten:4 PO juridische opleidingspunten logo NOvA 4 PO punten
Docent(en):  mr dr Jeremy Bierbach
Prijs:€ 352,- exclusief btw, inclusief lunch, fruit en koffie/thee en inclusief de digitale reader
Deelnemers:maximaal 40 plaatsen voor advocaten
Locatie:Sociëteit KNZ&RV, Westzeedijk 7, 1398 BB Muiden


Bijna al het Nederlandse immigratierecht wordt tegenwoordig beheerst door het recht van de Europese Unie. Maar in deze cursus ligt de focus op de gebieden van het EU-recht die specifiek voorzien in verblijfsrechten voor derdelandse gezinsleden van EU-burgers. Al sinds 1961 voorziet het recht van — toen nog de Europese Economische Gemeenschap — in verblijfsrechten van rechtswege voor de gezinsleden, ongeacht hun nationaliteit, van onderdanen van lidstaten die gebruikmaken van het vrij verkeer — toen nog van 'werknemers'. Deze ongewijzigde rechten vormen nog steeds de kern van de rechten van gezinsleden van zogenaamde 'mobiele' EU-burgers, met andere woorden die in gastlidstaten verblijven waarvan zij niet de nationaliteit bezitten. Deze rechten zijn sindsdien enkel uitgebreid in verband met verruimde definities van 'gezinsleden' en verblijfsrechten voor EU-burgers die niet enkel als werknemer verblijven, of die naar hun eigen lidstaat terugkeren na verblijf in een gastlidstaat. Aan het einde zullen wij de recente ontwikkelingen bespreken (m.n. het leerstuk-Chavez-Vilchez) waardoor gezinsleden van zogenaamde 'sedentaire' EU-burgers soms ook verblijfsrechten krijgen, en hoe deze verschillen van de verblijfsrechten van mobiele EU-burgers.

Na de cursus wordt een certificaat toegezonden dat geldt als bewijs voor deelname.

Puntwaardigheid: het Cursusbureau Vreemdelingenrecht is een door de NOvA erkende opleidingsinstelling voor de advocatuur. Je tekent tijdens de cursus de presentielijst en je ontvangt na afloop je bewijs van deelname waarop het cursusprogramma wordt vermeld. Voor deze cursus krijg je vier PO juridische opleidingspunten toegekend. Je bewaart het bewijs van deelname en je geeft dit op bij je jaarlijkse controle (CCV) van de NOvA.

Schrijf je in voor deze cursus door te klikken op de knop 'download het inschrijfformulier hier', die hieronder staat. Je downloadt dan een inschrijfformulier in docx-format dat je ingevuld naar ons kunt mailen of faxen. De contactgegevens staan op het formulier en ook op deze site.

download het inschrijfformulier hier »Op onderstaande kaart kun je zien waar de locatie van de cursus is te vinden.Cursusbureau Vreemdelingenrecht Klachtenprocedure »
Algemene voorwaarden »
Contact:

t: 0343 410 329
f: 0343 574 622
e: info@cursusbureauvreemdelingenrecht.nl
a: Dijkstraat 3, 3961AA Wijk bij Duurstede, Nederland
r: KvK 69648409

Als je vragen hebt, neem dan contact met ons via de bovenstaande contact gegevens. We staan je graag te woord.